{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

FiltreraLaddar produkter ..
{{ wine.name }} - {{ wine.wine_producer_name }} ({{wine.wine_sbart}})
{{wine.wine_vintage}}, {{wine.wine_country_name}} - {{wine.wine_region}}

{{wine.wine_price}} SEK ({{ wine.wine_restprice }} SEK)
{{wine.wine_bottletype}}

Wiston Estates Brut Cuvée

Detta mousserande vin är allt ett bra bubbel ska vara – elegant, komplext, krämigt, frisk och krispigt. Blenden är 60 procent chardonnay, 30 procent pinot noir och 20 procent pinot meunier. Druvorna pressas i en Coquardpress som är den enda i sitt slag i England och det finns endast fyra exemplar utanför Frankrike. Coquardpressen kallas även för ”The gentle giant. Pressen är enorm och tar mycket plats, men fördelarna är att den pressar varsamt och snabbt vilket är en väldigt stor fördel. Pressningen är viktig, men därefter vill vinmakare Dermot ha så lite intervention i vinmakningsprocessen som möjligt. Vinet får jäsa på gamla franska ekfat och den andra jäsningen är hela sex år i denna Cuvée. En liten dosage tillsätts före degorgeringen för att den rena frukten ska få möjlighet att skina.

Vinet har fått många utmärkelser, bland annat ”Gold Outstanding Medal” 2018 i den tävlinge som The International Wine and Spirit anordnar varje år. Vinet har också erhållit 96 poäng i Wine Entusiast.

Doft och smak

Elegant och komplex doft av brioche, nougat, mogna gula äpplen och en härlig friskhet av citronzest. Vinet har en krämig mousse med fina bubblor och återigen en djup och komplex smak av vit choklad, rostade hasselnötter men samtidigt med aromatiska toner av citrus, mineralitet och viss blommighet som ger vinet balans och struktur. Njut nu eller lagra ytterligare.

Namn Wiston Estates Brut Cuvée
Producent Wiston Estate
Vinmakare Dermot Sugrue
Land England
Region South Downs
Druvor 10% Pinot Meunier, 30 % pinot noir, 60% Chardonnay
Årgång 2009
Lagring Andra jäsningen 6 år
Förpackning Flaska (750ml)
Pris 399,00 kr inkl moms
Restaurangpris 319,00 kr exkl moms
Artnr 77644
Varugrupp Mousserande
Lagerstatus Finns i lager
Kommande events