{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Winemaker dinner på OGBG

27 mars, 2018

WINEMAKER DINNER

– OGBG I GÖTEBORG – 

För alla er som bor på ”Bästkusten” och vill prova ”görbra” viner från Portugal så kommer vi i samarbete med OBGB erbjuda dig en Winemaker dinner den 24 april med start klockan 18:00. Ta med dina vänner, träffa två av våra producenter och njut av den goda maten och våra goda viner. Priset är 645:- / person.

Quinta do AmealPå gårdens 30 hektar odlas i huvudsak druvan loureiro. Det är en av de klassiska, högavkastande druvorna i Vinho Verde som på senare tid också fått rykte som en ädel druva. Pedro är en av de producenter i regionen som drivit arbetet med att förbättra druvans rykte allra hårdast. Efter en påtaglig begränsning av uttaget har man nått mycket högklassiga resultat med en druva som ger upphov till eleganta, friska och blommiga viner med inslag av citrus.

Under de senaste åren har vinframställningen på Quinta do Ameal skett enligt organiska principer. Pedro ser det som en självklar väg mot att höja kvaliteten. Han menar att förhållningssättet resulterar i bättre druvor vilket i slutändan också ger bättre viner. Hans banbrytande arbete och känsla för detaljer har bidragit till att Pedro Araújo anses vara en av Portugals mest spännande vinproducenter.

Herdade de MouchãoAlentejo är en böljande region bestående av vingårdar, korkskogar och olivlundar som sträcker sig mellan Lissabon och Algarvekusten. Historien bakom gården Herdado do Mouchâo sträcker sig tillbaka till det tidiga 1900-talet då en Thomas Reynolds flyttade från Porto och startade ett företag inom korkindustrin. Först på 1940-talet och tre generationer senare etablerades Herdado do Mouchâo och man började med vintillverkning.

Under revolutionen togs gården i beslag och inte förrän 1985 fick man tillbaka den. Herdado do Mouchâo drivs numera av ättlingar till Thomas Reynolds. Man arbetar väldigt traditionellt, odlar bara lokala druvor skördar allt för hand och än i dag fottrampar man sina viner.

Har du aldrig varit hos OGBG? | Så här presenterar de sig själva. Här hyllar vi Asiens smakskatter och det vi serverar är tolkningar av de fantastiska rätter som har sitt ursprung i tidigare Ostindien. Räkna med att vi omtolkar, förhöjer och förvandlar de autentiska asiatiska köken och dess livsmedel och serverar mat och dryck på vårt sätt.

Med andra ord – missa inte den här kvällen alltså!

Bokning sker direkt till OGBG

 

MENY

Lax med sudachi thaibasilika och friterad lotusrot

Pilgrimsmussla med rökt forellrom, lök och koriandermarmelad

Nouc-cham gurkamed kyckling i ostronsås och croquette

Grillad entrecôte med sesamsmör och shitake

Chokladkräm med kanderade cashewnötter 

 

Pris 645 kr för 5 rätter & 5 viner 

Plats OGBG Bar & Restaurang, Skeppsbroplatsen 1, Göteborg
Aktuellt

2018-02-28
Tillfällig lansering 2 mars
2018-02-20
RABISCO RESERVA
2018-02-20
JONTY´S DUCKS PEKIN RED
2018-02-20
TILLFÄLLIG LANSERING 180216
2017-11-01
Diplomático Distillery Collection

Kommande events

2018-04-06
Tillfällig lansering 6 april
2018-04-24
Vinprovning på Corvina Vinbar
2018-04-24
Winemaker dinner på OGBG


Handpicked Wines Sweden AB
Bondegatan 21, 116 33 Stockholm
Telefon: 08-510 691 00
Epost: hello@handpicked.seAzienda Agraria Giusti Piergiovanni

Ett urval av drycker..
  1. Bolla Rosa Spumante Rosato Brut Mousserande, Rosévin