{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Tillfälliga lanseringar November

5 november, 2018

Den 2 november landade tre härliga viner på Systembolaget. Först att nämna är Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon som har blivit en riktigt trevlig följetong här i landet. I år kan vi glädjas över att vi lyckats få hem halva årsproduktionen om 6 000 flaskor! Bra pris, druvtypiskt och med en portugisisk tvist blir vinet extra kul.

De andra två vinerna har rest ända från Western Australia. Producenten heter Fraser Gallop och ni som har bra minne kommer säkert ihåg förra årets tillfälliga lansering. Nu är de tillbaka! Nya årgångar Härlig syra med frukt och finess – fantastiska viner tycker vi.

QUINTA DE CHOCAPALHA
CABERNET SAUVIGNON
– 2016 –

Det här vinet representerar en nydaning inom Portugals vinindustri som så ofta förknippas med produktion av viner med inhemska druvsorter. Det är också en riktigt bra representant för cabernet sauvignon. Bordeauxdruvan som blivit världens mest spridda druva för vinframställning. När druvorna har skördats sker först avstjälkning innan förjäsningen äger rum i öppna lagares (öppna kar) under ca 48 timmar. Efter förjäsningen tappar man över vinet på rostfria tankar där vinet får jäsa svalt i ytterligare 10 dagar. Därefter får vinet ”efterjäsa” med skal för att få ut maximalt med färg och arom. Lagring och den malolaktiska jäsningen sker på franska ekfat varav hälften är nya och hälften är ett år gamla. Vinet lagras därefter i 16 månader på ekfat innan buteljering och försäljning.

Doft och smak
Stor doft av röda och mörka bär med en aning viol. I smaken hittar man plommon och svarta vinbär tillsammans med solmogna blåbär och en angenäm örtighet. I eftersmaken finns en trevlig ton av ekfat som dröjer sig kvar länge. 

Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon
Art: #95581  |  139:-  |  6 000 fl.  |  Lansering 2/11

FRASER GALLOP
PARTERRE CHARDONNAY
– 2017 –

Denna chardonnay är gjord på Gin-Gin (Mendoza) klonen och har växt i söderläge för bästa exponering. Druvorna handplockas och läget ger perfekta förhållanden för att mogna fint. Efter skörd sker vinifieringen i det nya vinhuset som byggdes 2008. Musten både jäser och lagras på nya och 2 år gamla franska ekfat.

“This a first class Margaret River Chardonnay with a proven track record. White peach, grapefruit and a carefully managed French oak dressing form an immaculate.” 

James Halliday, 96pts, Wine Companion 2019

Doft och smak
Färgen är svagt halmgul med lite gröna inslag och doften är ljuvlig av krämiga ekfatstoner, färsk mogen citron, lime, flinta och lite vanilj. Smaken är mineraldriven med toner av citronkräm, röd grapefrukt som ramas in av välintegrerad rostade toner av fat. Vinet kan utvecklas upp till sju år och få mer komplexa smaker men åhhh så gott redan nu!

Fraser Gallop Parterre Chardonnay
Art: #96245  |  189:-  |  1 200 fl.  |  Lansering 2/11

FRASER GALLOP
PARTERRE CABERNET SAUVIGNON
– 2014 –

Inspirationen till denna Cabernet Sauvignon när det gäller vingårdsarbete och arbetet i vinhuset har man hämtat från Bordeaux. Vinmakarnas filosofi med vinet är att frukten ska vara stjärnan och tonerna från de franska faten ska komplettera smaken och ge struktur och finess till vinet. Vingården bevattnas inte och druvorna är skördade för hand. Vinet har lagrats 18 månader på franska ekfat varav 40% är nya.

Vinet vann guldmedalj i Margaret River Wine show 2017.

Doft och smak
Fin djup och vinröd färg med härlig intensitet, doften är inbjudande av mörk frukt, lagerblad och ceder. Smaken är elegant och komplex av svarta vinbär, plommon, rostade fat. Välintegrerade tanniner och ett långt avslut. Ett vin att avnjuta redan nu men har bra potential att utvecklas under många år framöver.

Fraser Gallop Parterre Cabernet Sauvignon
Art: #95802  |  199:-  |  2 400 fl.  |  Lansering 2/11

Du är väl med i vår kundklubb?

Det kostar ingenting och vi kommer inte skicka ut nyhetsbrev i tid och otid men någon gång i månaden och framför allt när vi har något bra vi vill berätta.

Som medlem kommer du att vara först på bollen när det gäller viner vi får tilldelade i väldigt begränsade volymer av våra härliga producenter. Ni kommer att få vara med i utlottningar till Winemaker Dinners, entrébiljetter till mässor och inbjudningar till sortimentsprovningar och andra roliga event. Dessutom tipsar vi om resor, trender, nya restauranger, recept och mycket mer. Sist, men inte minst, startar vi upp vår jourlinje ”Vilket vin passar bäst?”.

Anmäl dig här! Har du skrivit upp dig för våra nyhetsbrev tidigare, blir du vår vän i Friends of Handpicked per automatik.

Varmt välkommen till Friends of Handpicked!

Margareta
Aktuellt

2018-08-23
Lansering av Garage Wine - VIGNO
2018-08-22
Lanseringar augusti 2018
2018-02-20
RABISCO RESERVA
2018-02-20
JONTY´S DUCKS PEKIN RED
2017-02-02
Se intervjuer med våra producenter...

Kommande eventsHandpicked Wines Sweden AB
Bondegatan 21, 116 33 Stockholm
Telefon: 08-510 691 00
Epost: hello@handpicked.seCantina Roccafiore Winery

Ett urval av drycker..
  1. Roccafiore Collina d'Oro Sött, Vitt vin
  2. Roccafiore Prova D'Autore Rött vin