{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Tillfällig lansering 6 april

27 mars, 2018

– GARAGE WINE –
PORTEZUELO VINEYARD
FIELD-BLEND LOT #58

Druvorna i detta vin från chilenska Garage Wine kommer från en liten odlare i Itata Valley i Portezuelo. På sluttningarna av en bergskedja som ligger alldeles vid kusten växer vinstockar som är över 80 år gamla. Ett ostligt växtläge bidrar till att vinet får en friskhet, trots det torra och heta klimatet som råder i Portezuelo under växtperioden. Här existerar ingen konstbevattning.

Den här delen av Chile kallas också Secano Costero och här sker arbetet enligt traditionella metoder. Man plockar druvorna för hand och man använder hästar för alla transporter, något som fortfarande är väldigt vanligt i den här delen av Chile.

Jäsningen äger rum i små öppna fat med naturlig jäst. Pressningen sker för hand och vinet lagras i gamla fat och som brukligt för Garage Wine över två vintrar. Den totala produktionen av detta hantverksvin är endast 2.168 flaskor.

Doft & smak
Vinet har en stor doft av mörk frukt, torkade örter och är aningen balsamisk. I smaken hittar man en trevlig friskhet i kombination med mörka bär såsom blåbär och björnbär. Fattonen är balanserad och tanninerna silkiga. |  #95256  |  229:-  |  360 flaskor.

SUBSTANCE SAUVIGNON BLANC
– VINEYARD COLLECTION –

Charles Smiths Sb kommer från Sunset Vineyard som ligger i Ancient Lakes i Washington. Jordmånen här är limestone vilket också avspeglar sig i vinets karaktär med mineralitet och frisk syra. Hälften av vinet har jäst i ekfat och resterande i cementtank. Därefter har vinet fått vila i neutrala franska ekfat i nio månader på sin jästfällning.

2015 var ett år när blomningen startade tidigt. Sommaren var varm och hösten dröjde sig kvar länge med stora temperaturskillnader mellan dag och natt vilket resulterade i fantastiska viner med mycket smak, syra och friskhet.

Doft & smak
Vinet har en härligt djup doft av mogna päron, färska citroner, gula plommon och en viss blommighet. Smaken är fyllig med tydliga toner av päron, mogen citrus och fattoner som ger vinet kropp och balans. Ett komplext vin att njuta av nu eller lägga i källaren några år. |  #99097  |  199:- |  1.200 flaskor.

LESSONA
– PIETRO CASSINA –
PIDRIN

Nebbiolodruvorna i Lessona skördas för hand i vingårdarna som ligger på sluttningarna i nordöstra delen av Piemonte (Alto Piemonte) i Chignalungo som tillhör Lessona DOC.

Jordmånen här präglas av gammal glaciär och består av grus, sand och lerjord som är väldigt mineralrik. Både ute i vingården och inne i vinhuset görs en noggrann selektering av druvorna. Därefter tar man bort stjälken och pressar druvorna försiktigt för att sedan starta jäsningen med enbart naturlig jäst i temperaturkontrollerande ståltankar. Vinet får mogna på ovala 15-25 hektoliter schweiziska fat under 15 månader för att sedan buteljeras och vila några månader i egendomens källare.

Doft & smak
Vinet har en djup vinröd färg och en inbjudande, intensiv doft av rosor, violer, mogna skogshallon och fin kryddig ton. Smaken är elegant med väl integrerade och mogna tanniner. Toner av röda bär och kryddor som känns igen från doften visar ett balanserat och strukturerat vin. |  #99486 |  249:- |  600 flaskor.

 – CESCONI PLETTER –
EKOLOGISKT

Druvorna i Cesconi Pletter kommer från en liten by som heter Pressano. Odlingen ligger i väst cirka 300 meter över havet. Jordmånen består av sten och uråldrig, lös och djup lera. Vinrankorna är cirka 35 år gamla och är uppbundna i en pergola. Druvorna handplockas och avstjälkas innan jäsning som sker i ståltank. Därefter lagras vinet tolv månader på gamla ekfat och innan försäljning får det ”vila” sex månader i vinkällaren. Pletter produceras bara de år druvorna får mogna till fullo och totalt görs 10.000 flaskor vid bra skördeår.

Doft & smak
Komplex och djup doft av mörka körsbär, torkade örter, plommon och mörk choklad. Smaken följer i samma stil med stor fruktighet, fina mjuka integrerade tanniner och ett långt och djupt avslut.
|  #95106  |  199:-  |  600 flaskor lanseras på Systembolaget 20 april 2018
Aktuellt

2018-05-04
Tillfälliga lanseringar 4 maj 2018
2018-03-27
Tillfällig lansering 6 april
2018-02-20
RABISCO RESERVA
2018-02-20
JONTY´S DUCKS PEKIN RED
2017-02-02
Se intervjuer med våra producenter...

Kommande events

2018-06-08
Lansering - Avondale Camissa Rosé
2018-09-17
Diplomático Rom & Chokladprovning
2018-09-17
Sortimentsprovning I Konsument
2018-09-17
Sortimentsprovning I Bransch


Handpicked Wines Sweden AB
Bondegatan 21, 116 33 Stockholm
Telefon: 08-510 691 00
Epost: hello@handpicked.se