{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Tillfällig lansering 2 mars

28 februari, 2018

– BEDSTEKILDE –
ÄPPELVIN

Äppelsorten gråsten, som kanske är mest känd som Gravensteiner, kommer ursprungligen från det danska slottet Gråsten i Flensburg där den odlades under 1700-talet. Enligt Bedstekilde är det äpplet med den finaste och mest tydliga smak av friskt grönt äpple. Skalet är relativt tunt och ger ett ”lätt” vin. Äpplena är från gamla träd som växer på sandig jord i backarna ner mot Kivik och havet. Äpplena plockades i mitten av september 2017 när aromen var optimal och syran fallit till under 8 g/l. Äpplena lagrades två veckor innan pressning.

Äppelvinet tillverkas på liknande sätt som vitt vin och smakar därför annorlunda än cider. Man pressar när äpplena är ätmogna och minimerar oxidation av äppelmassa och must. Äpplena pressas varsamt för att undvika bismaker som kan störa fruktens naturliga arom. Efter pressningen kyls musten ner till 5 grader och får klarnas. Jäsningen sker i låg temperatur under flera veckor för att maximera fruktaromen. I november tappades vinet på flaska.

 – BEDSTEKILDE 0003 –
100% GRÅSTEN

Ljust halmfärgat. Torrt, fruktigt och mycket friskt med tydlig smak av grönt friskt äpple. Inslag av citrus och krusbär. Detta vin passar utomordentligt bra till fisk (gärna fet) och skaldjur.
|  #92101  |  149:-  | 2.500 flaskor.

BERNARD FOUQUET
– DOMAINE DES AUBUISIÈRES –

Vingården ligger i Vouvray i Loiredalen och drivs av den talangfulla vinmakaren Bernard Fouquet. Man odlar chenin blanc på sina 26 hektar som ligger på den bästa kalkstensjorden i Vouvray – Le Marigny, Le Bouchet, Le Plan de Jean och Le Clos de l´Auberdiere.

Bernard arbetar enligt ”lutte raisonnee” alltså så hållbart som möjligt. Man skördar alla druvor för hand och de vinifieras separat. Man använder antingen stora gamla fat eller temperaturkontrollerande tankar. Bernards mål är att producera viner med mycket ursprung från den mineralrika jorden, men även med en tydlig fruktkaraktär från druvan chenin blanc som ger rena och välbalanserade viner.

– LE MARIGNY –
VOUVRAY

Vinet har en härligt djup doft av mogna päron, färska citroner, gula plommon och en viss blommighet. Smaken är fyllig med tydliga toner av päron, mogen citrus och fattoner som ger vinet kropp och balans. Ett komplext vin att njuta av nu eller lägga i källaren några år. |  #99332  |  149:- | 2.400 flaskor.

CASA BAUZÁ
– CHILE –

Chile – vilket land! 427 mil långt med en otrolig klimatvariation. Längst uppe i norr ligger Atacamaöknen, i väst Atlanten, i öst bergskedjan Anderna och längs ner i syd finns glaciärer och Antarktis. Dessa fyra faktorer bidrar till en fantastisk mångfald när det gäller chilenska viner och deras smakprofil.

Casa Bauzás vinodlingar är belägna i norra Maipodalen och drivs i dag av tredje generationen Bauzá. Jordmånen är både av alluvial och colluvial art med inslag av lera. Klimatet är mycket fördelaktig för vinodling med ett typiskt medelhavsklimat, sällan regn och när det väl regnar är det framför allt under vintermånaderna. Klimatskillnaden mellan natt och dag är stor vilket speglar vinets smakrikedom och friskhet. I denna region producerar man viner i världsklass av druvor såsom cabernet sauvignon, carménère, syrah, petit verdot, cabernet franc och malbec.

Vinodlingarna ligger på 650 meters höjd och är ekologiskt odlade.

En stor anledning bakom de framgångar Caza Bauzá har skördat senaste tiden är den unga och duktiga vinmakaren Natalia Problete. Med varsam hand styr hon vintillverkningen hos Casa Bauzá och självklart tillsammans med Rodrigo Bauzá Fernández som är barnbarn till grundaren Lorenzo Bauzá Juan. Läs mer här!

PRESUMIDO
– 100% CARMÈNÉRE –
CHILE

Presumido är gjort på 100 procent carmènére som är Chiles nationaldruva och en druva som glänser i norra Maipodalen. Det är också därför detta vin är döpt till Presumido som betyder stolthet.

Druvorna skördades i början av april. Vid ankomst till källaren fick druvorna macerera svalt i 10 dagar och sedan jäsa i en temperatur mellan 23 och 26 grader. Vinet fick därefter vila i ytterligare 15 dagar för att utvinna mer arom och få en härlig textur.

70 procent av vinet har lagrats i 12 månader på en mix av franska och amerikanska ekfat, resterande 30 procent på ståltank. Därefter har vinet buteljerats för att ytterligare lagras i 6 månader på flaska innan försäljning.

Doften är stor av körsbär, plommon, svart peppar, lakrits, tobak och rökig vaniljton från faten. Vinet har en härlig textur med silkiga tanniner och smak av mörka bär, vanilj och en kryddighet som är frisk och håller sig kvar länge i smaken |  #99014 |  229:- | 1.000 flaskor.Aktuellt

2018-02-28
Tillfällig lansering 2 mars
2018-02-20
RABISCO RESERVA
2018-02-20
EKOLOGISK NYHET 1 MARS
2018-02-20
TILLFÄLLIG LANSERING 180216
2017-11-01
Diplomático Distillery Collection

Kommande eventsHandpicked Wines Sweden AB
Bondegatan 21, 116 33 Stockholm
Telefon: 08-510 691 00
Epost: hello@handpicked.seAzienda Agraria Giusti Piergiovanni

Ett urval av drycker..
  1. Bolla Rosa Spumante Rosato Brut Mousserande, Rosévin