{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


Bakom Wine & Soul finner vi Sandra Tavares da Silva och Jorge Serôdio Borges. De är Portugals nya generation vinmakare som blandar gamla metoder med nya och producerar kraftiga och fruktigt fylliga viner. Vinet produceras i en dal som heter Vale de Mendiz strax utanför byn Pinhão i Douros bästa portvinsdistrikt Cima Corgo. Den terrasserade vingården exponeras av solen hela dagen, vilket gör att druvorna får en riktigt bra mognad. Åldern på de flesta vinstockarna är runt 75 år och de består av ett 30-tal olika lokala blå druvsorter.

Sandra och Jorge lever för vinet. Under veckodagarna jobbar de i Douro, som vinmakare. Sandra hos prestigefyllda Quinta do Vale Dona Maria och Jorge hos Quinta do Passadouro. På kvällarna arbetar de sedan 2001 tillsammans med sitt eget vin, Pintas. Helgerna spenderar de på Sandras föräldrars vingård Quinta de Chocapalha strax utanför Lissabon i Estremadura – med ett sådant intresse kan det inte bli annat än fantastiskt goda viner. Wine & Soul gör totalt 9 st olika viner. Då det är en liten produktion av dessa kvalitetsviner är vi väldigt glada och stolta att få representera dessa i Sverige.

Sandra och Jorge gör inga enkla viner. De är välbalanserade, komplexa och väldigt uppskattade världen över. Kvaliteten på vinerna från Wine & Soul ligger på en helt annan nivå än vad många är vana vid gällande viner från Portugal. Det gäller produktion, tillgång, smak och pris. Under de senaste åren har de mottagit många fina utmärkelser i internationell press.

www.wineandsoul.com