{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


En perfekt plats för vinodling! Regionen Tejo ligger i hjärtat av Portugal, en kort bilfärd från Lissabon. Det här är en av de äldsta vinregionerna i landet där man verkligen känner historiens vingslag, speciellt kring Quinta S. João Batista som är ett av de äldsta och mest välrenommerade vinhusen i Tejo. Vitikultur har djupa rötter i Tejo som år 2009 bytte namn från Ribatejo till Tejo som också är namnet på floden som rinner igenom regionen.

Huset i kolonialstil grundades i slutet av 1800-talet och i dag består egendomen av 97 hektar vinodlingar. Man har planteringar som omfattar både lokala och internationella druvsorter. Hos Quinta S. João Batista kombinerar man det bästa från traditionell vinmakning med modern teknologi. Strävan är att hålla jämn och hög kvalitet på sina viner som är gjorda av både lokala druvor, men också med inslag av internationella druvor såsom syrah och cabernet sauvignon. Man producerar mest röda viner, men en liten andel är vita viner gjorda av arinto, fernão pires, malvasia, chardonnay och sauvignon blanc. Floden Tejo som rinner genom regionen har stor inverkan på både klimat och jordmån. I huvudsakligen pratar man om tre distinkta regioner för vinproduktion och det är Barro, Charneka och Campo.

Quinta S. João Batista ligger i Bairro vid den norra delen av floden Tejo. Här är landskapet varierande med böljande kullar och jordmån består av limestone och lera men även en del skiffer. Egendomen ligger i närheten av ett naturreservat där den vackra storken Paul do Boquilobo har sitt tillhåll. Faktum är att du som besökare har stor chans att få se denna ståtliga fågel eftersom de ofta söker en fristad just på denna egendom.

Idag ingår Quinta S. João Batista i Enoport United Wines.
Kommande eventsAzienda Agraria Giusti Piergiovanni

Ett urval av drycker..
  1. Bolla Rosa Spumante Rosato Brut Mousserande, Rosévin