{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


Det var år 1915 som den lilla orten Frenchtown i staten Washington på den amerikanska västkusten fick sin skola L’Ecole No 41. Namnet är franska för skolan i distrikt 41. Det sägs nämligen att orten Frenchtown döptes av de många kanadensare med franskt ursprung som bosatte sig här i början av 1800-talet. Enligt historien var det också dessa nybyggare som började odla och producera vin på orten.

Verksamheten på L’Ecole No 41 startade 1983 av Jean och Baker Ferguson. Idag huserar andra och tredje generationens vinmakare i den gamla skolbyggnaden. Det är Marty och Megan Clubb och deras barn Riley och Rebecca.  Namnet L´Ecole No 41 representerar numera några av Washingtons mest välkända och omtalade viner och är alla otroligt välgjorda med en stor smakrikedom, elegans och fines Gården har främst satsat på odling av Sémillon och Merlot och producerar årligen cirka 30.000 flaskor vin.

L’Ecole No 41 är den tredje äldsta i Walla Walla Valley. År 2004 blev man omnämnda som en av världens tio bästa vingårdar i tidningen Wine & Spirits Magazine. L’Ecole No 41 har också blivit utnämnd till Årets vingård ett flertal gånger. Se även en intervju med Marty Clubb från hans senaste besök hos oss i mars 2015.

www.lecole.com
Kommande eventsCantina Roccafiore Winery

Ett urval av drycker..
  1. Roccafiore Collina d'Oro Sött, Vitt vin
  2. Roccafiore Prova D'Autore Rött vin