{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


Vingården har varit i familjens ägo i fyra generationer. Det var Jérémies farfar som först tog över den då sex hektar stora gården. Han var därefter delaktig i produktionen ända till han fyllde 86 år och då planterade nya vinrankor.

Sedan 2001 driver Jérémie gården tillsammans med sin far Yves. Den består nu av fyra olika terroir i Muscadet. Domaine de la Chauvinière som vinet som vi säljer kommer ifrån, samt Clos Les Montys, La Bretesche och La Templerie.

Jérémies filosofi är ta hand om vingården på bästa sätt utan för mycket påverkan och med hänsyn till jorden och vinrankans ålder. Man arbetar sedan 2001 med hållbar odling och sedan 2010 är vissa vingårdar ekologiska där målet är att alla ska bli det. Druvorna är Melon de Bourgogne som från början odlades i just Bourgogne men helt förvann efter en ovanlig frostperiod i början av 1700-talet. Nu odlar man druvan mellan Loirefloden och Atlanten där klimatet passar druvan bättre.

Vid vinmakningen använder man en pneumatisk press, Wilmes press som enligt Jérémie är den absolut bästa då den är mjuk och snabb för att undvika kontakt med syre.
Kommande events

2018-11-21 VINPROVNING på NOFO Hotel & Wine bar
2018-12-12 Vin- och Glasprovning


Julia Bertram

Ett urval av drycker..
  1. Ahrweiler Spätburgunder Rött vin
  2. Handwerk Spätburgunder Rött vin