{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


António Maçanita är i dag en av Portugals mest omtalade vinmakare. Förutom hans egna projekt så är han dessutom konsulterande vinmakare till 13 andra vinproducenter i Portugal. Som litet barn lekte Antonio i vinodlingarna, drack druvjuice direkt från tankarna och trampade druvor i hans kusins viner. Som 18-åring var vinet inte lika intressant som att sporta och surfa och om inte ödet ville annorlunda hade António med stor sannolikhet inte varit vinmakare idag. Av misstag kryssa Antonia i fel ruta när han skulle välja inriktning när han skulle studera till Marinbiolog. Istället för Agronomic Science blev det Agro-Industrial Engineering vilket innefattar vinmakning. Så kan det gå och det är inte något  Antonio ångrar idag. 
 
Som 23-åring lärde Antonio känna David Both (1965-2012). David kom från England och var en fantastisk duktig och välkänd vitikulturist. António och David lärde känna varandra 2004 och de startade Fitapreta ihop. Hos Fitapreta är inställningen att jobbet som vitikulturist är precis lika viktigt som jobbet att vara vinmakare. António´s filosofi med alla hans viner är att ”hylla” det förflutna, samtidigt vet han att man måste komma framåt i alla aspekter men inte utan att förstå sin historia. Generellt kan man säga att vinerna är rena, fokuserade och med en egen identitet som inte på något sätt försöker efterlikna något annat. Det är väldigt befriande i den vinvärld vi lever i där trender har blivit viktigt och många försöker göra samma sak bara för att det för stunden säljer volym.



Kommande events

2017-10-18 Winemakersdinner på Långbro Värdshus


Château de l’Aumérade

Ett urval av drycker..
  1. Château de la Deidière Rosé Rosévin