{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


Släkten Fabre har djupa rötter i departementet Var i Provence och har funnits på platsen under 17 generationer. Familjen har 550 hektar vinodlingar av vilka 112 hektar har Cru Classé-status.

Företaget grundades 1920 av Henri Fabre, som åtta år senare tog över den första egendomen. 1932 köpte han av passion för platsen även Château de l’Aumérade, grundat på 1700-talet av familjen Aumérade, men marken började användas för fruktodling långt tidigare än så. Det första mullbärsträdet planterades redan 1594!

Inte långt efter köpet, 1955, uppnådde 80 hektar av odlingslägena Cru Classé-status.
Än idag ägs och drivs egendomen av släktingar, allt som allt 300 hektar vinodlingar där så mycket som 85 procent av produktionen är rosévin. Resterande 15 procent delas mellan röd- och vitvinsproduktion som uppgår i 10 respektive 5 procent av totalen. Vinstockarna står bekvämt i kalkrik lerjord och svalkas frekvent av havsbrisen.

Vinerna utvecklas kontinuerligt, så också familjen Fabre. Än så länge hanteras det hela av Marie-Christine Fabre-Grimaldi och hennes man Vincent, men familjen har vuxit och den nya generationens vinmakare – Caroline, Clément och Delphine, börjar redan nu förbereda sig inför för framtiden. Idag är hela sex olika vinerier en del av Maison Fabre.




Kommande events

2018-02-22 EKOLOGISK NYHET 1 MARS
2018-03-12 VINPROVNING I 19 Glas I Birichino


Charles Smith Wines of Substance

Ett urval av drycker..
  1. Casa Smith Porcospino Primitivo Rött vin
  2. Charlotte Rött vin
  3. El Jefe Tempranillo Rött vin
  4. K Art den Hoed Viognier Vitt vin
  5. K Syrah Milbrandt Rött vin