{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

M. Pierre Jacquinot och hans två söner, Jacques och Jean-Guy startade sin vingård i Epernay 1947. I dag är det Jean-Manuel Jacquinot, son till Jean-Guy som sedan 1998 är oenolog och chef för produktionen tillsammans med François Nicolet, son till Jacques. På 17 hektar runt Epernay odlar man de traditionella druvorna chardonnay till 60 % och resten pinot noir och pinot meunier. Jordmånen är till största delen kalkartad och man arbetar så hållbart man kan i både vingård och vineri enligt så kallad ”lutte raisonnée”.Idag är man medlem i ” Viticulture Durable En Champagne” som är en certifiering som tar ett helhets grepp av produktionen. Certifikatet är giltigt från och med 2017 skörd. Se mer information på www.agricultur.gouv.fr. I den handgrävda vinkällaren från 1873, 19 meter under jord, får vinerna vila på sin andra jäsning i flera år innan man degorgerar.

champagne-jacquinot.com




Kommande events



Altavins Viticultors

Ett urval av drycker..
  1. Jorn Nou Rött vin