{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


Vinhuset Cavazza grundas 1928, när Giovanni Cavazza, då lite över femtio år gammal, köper ett hus med tillhörande mark i Selva di Montebello Vicentino, Verona. Till en början odlar han lite av varje; frukt, grönsaker och tobak odlas och säljs för att få hushållskassan att gå ihop, allt med respekt för årstider och jord. Det växlas mellan grödor för att inte dränera jorden på näring, en metod som nu använts av producenten i nästan nittio år.

Giovanni går bort år 1943 och ansvaret för vinkällaren lämnas till sonen Domenico, vars bror Pietro istället värvas till armén för att strida i andra världskriget som aldrig tycks ta slut. Efter att ha suttit fängslad i Tyskland, återvänder Pietro hem för att hjälpa sin bror med gården.

Under sextiotalet och efterkrigstiden lever Italien upp på riktigt. Även Domenico och Pietro sveps med i framtidsandan och väljer att fokusera på enbart vinproduktion med moderna medel. Hästen ersätts av en traktor och hydrauliska pressar skonar händerna som tidigare skött pressningen.

Tredje och fjärde generationens Cavazza brukar nu gårdens 20 hektar på samma sätt som sina morföräldrar: modernt, hållbart och med hög transparens, utifrån tidens möjligheter. Solceller står för energin i vineriet och vattenkonsumtionen hålls så låg som möjligt. Den biologiska mångfalden respekteras fortfarande i allra högsta grad och druvorna, både inhemska som internationella sorter, skördas för hand med största omsorg.

Läs mer om producenten här.
Kommande events

2018-05-16 VINPROVNING PÅ PS MATSAL


Cantina Roccafiore Winery

Ett urval av drycker..
  1. Roccafiore Prova D'Autore Rött vin