{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


Chile – vilket land! 427 mil långt med en otrolig klimatvariation. Längst uppe i norr ligger Atacamaöknen, i väst Atlanten, i öst bergskedjan Anderna och längs ner i syd finns glaciärer och Antarktis. Dessa fyra faktorer bidrar till en fantastisk mångfald när det gäller chilenska viner och deras smakprofil.

Casa Bauzás vinodlingar är belägna i norra Maipodalen och drivs i dag av tredje generationen Bauzá. Jordmånen är både av alluvial och colluvial art med inslag av lera. Klimatet är mycket fördelaktig för vinodling med ett typiskt medelhavsklimat, sällan regn och när det väl regnar är det framför allt under vintermånaderna. Klimatskillnaden mellan natt och dag är stor vilket speglar vinets smakrikedom och friskhet. I denna region producerar man viner i världsklass av druvor såsom cabernet sauvignon, carménère, syrah, petit verdot, cabernet franc och malbec.

Vinodlingarna ligger på 650 meters höjd och är ekologiskt odlade.

En stor anledning bakom de framgångar Caza Bauzá har skördat senaste tiden är den unga och duktiga vinmakaren Natalia Poblete. Med varsam hand styr hon vintillverkningen hos Casa Bauzá och självklart tillsammans med Rodrigo Bauzá Fernández som är barnbarn till grundaren Lorenzo Bauzá Juan.
Kommande events