{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Helt nära Afrikas sydligaste spets, en dryg timmes bilresa från Kapstaden, ligger Hemel-en-Aarde. Det är en vacker dalgång med böljande kullar täckta av vinodlingar och fruktträdgårdar. Genom dalen slingrar sig en romantisk grusväg som leder fram till den pittoreska kuststaden Hermanus.

I Hemel-en-Aarde ligger vingården Bouchard Finlayson som sedan 1989 drivs av den passionerade vinmakaren Peter Finlayson. Gården räknas som en av Sydafrikas bästa, mycket tack vare att Peters filosofi och fokus är inställt på att producera viner av högsta kvalitet.

Dalens klimat påverkas helt naturligt av närheten till Atlanten vilket gör det här till ett av de kyligaste distrikten på Afrikas sydspets. Tack och lov fungerar de omgivande bergen som en skyddande barriär som fångar upp de allra fuktigaste och kyligaste vindarna. Det ger varma somrar och milda, frostfria vintrar. Det positiva med havsbrisens närvaro är att den uppmuntrar till en långsam mognad som bidrar till smakrika druvor.

Vinrankorna är planterade på de mjuka sluttningarna i en nord-sydlig riktning, som garanterar en perfekt exponering för solljus. Nästan en femtedel av egendomens 125 hektar täcks av vinodlingar där drygt 50 procent utgörs av Pinot Noir.

 www.bouchardfinlayson.co.za
Kommande eventsChâteau de l’Aumérade

Ett urval av drycker..
  1. Château de la Deidière Rosé Rosévin