{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


Bröderna Daniel och Gonzalo Amigo återvände till sina rötter i regionen Bierzo för att grunda Bodagas Madai. Med varsam hand har de nu återställt deras farföräldrars vinodling.

Regionen Bierzo är belägen i nordvästra Spanien, strax ovanför Portugal. Den här regionen har ett mycket svalare klimat än många andra regioner i Spanien. De sista åren har Bierzo fått mycket uppmärksamhet för sina eleganta viner gjorda på druvan mencia,

Det är just denna druva som är stjärnan i Bierzo och upptar närmare två tredjedelar av vinodlingar i regionen. Med varsam hand blir vinerna friska och fruktiga med mjuka tanniner och en fin mineralitet. Vanligaste är att man dricker vinerna rätt unga, men en del producenter lyckas med konststycket att lagra vinerna på ekfat alldeles lagom för att de även ska kunna njutas på sikt utan att ekfaten tar över den ljuvliga frukten.

Bodegas Madai gör idag två röda viner på druvan mencia och två vita viner gjorda på druvan godello.

Vinodlingarna ligger på 600 meters höjd i Cacabelo. Vinstockarna är gamla och man har planterat ”en vaso” vilket betyder att man låter vinstocken växa utan stöttning och man beskär dem så de blir som låga buskar. Snittåldern på vinstockarna hos Bodegas Madai är 80 år vilket bidrar till ett lågt skördeuttag vilket i sin tur resulterar i smakrika komplexa druvor som med brödernas hårda arbete blir till fantastiskt goda viner.

Läs mer om producenten här.
Kommande events

2018-12-12 Vin- och Glasprovning


Sugrue Pierre

Ett urval av drycker..
  1. The trouble with dreams Mousserande, Vitt vin