{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Ladda ner producentblad

Produkter


Betz Family Winery grundades 1997 av Bob Betz och hans fru Cathy. Bob var redan då en välkänd profil i USA med ett brinnande vinintresse som började redan i början av 1970-talet. Mellan 1973 och 1974 reste han och Cathy runt i Frankrike, Tyskland och Italien för att bättre förstå varför de viner de drack och uppskattade, smakade som de gjorde.

När Bob kom tillbaka till USA började han arbeta hos Chateau Ste Michelle som är en av de allra första vinfirmorna i Washington State. Där var han kvar i hela 28 år och blev även chefsvinmakare. Bob har dessutom vidareutbildat sig vid The Institute of Masters of Wine där han tog examen1998. Hans examensarbete om hur vin interagerar med ekfaten under lagringen, resulterade i ett av de högsta betygen någonsin och belönades med Villa Maria Award och Robert Mondavi Award.

Bobs egen filosofi för Betz är att producera viner gjorda som cuvéer av druvor från flera vingårdar. Han anser att de bästa och mest komplexa vinerna uppstår när de olika vingårdarna kompletterar varandra. Det är därför Betz inte äger några egna vinodlingar utan i stället köper sina druvor av de mest kända vinodlarna i Columbia Valley. De viktigaste apellationerna i området är Yakima Valley, Horse Heaven Hills och Red Mountain.

I juni 2011 sålde Bob Betz sitt företag till Steve Griessel – en vinälskande livsnjutare och entreprenör som under många år drömt om att få äga ett vineri. Efter över ett års letande i Kalifornien och Washington fick han äntligen napp när han kom i kontakt med Bob Betz. Bob själv var mycket mån om att Betz Family Winery skulle tas över av någon som verkligen ville driva verksamheten vidare. Någon med samma intentioner som han själv hade när han grundade firman.

Steve Griessel försäkrar att ägarbytet inte har inneburit någon förändring, utan att hans uppgift endast har varit att finslipa kvaliteten inom de områden där det varit möjligt. Till sin hjälp har han Bob Betz som tillsammans med sin dotter Carmen, även fortsättningsvis och i allra högsta grad är involverade i verksamheten på Betz Family Winery.

www.betzfamilywinery.com
Kommande eventsJulia Bertram

Ett urval av drycker..
  1. Dernauer Spätburgunder Rött vin
  2. Handwerk Spätburgunder Rött vin