{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

VINPROVNING Svensk äppelvin

9 februari, 2018

Vad kul att du kom till vår monter på Ostfestivalen!

Här nedan kan du läsa mer om de viner du provat.

Glöm inte att registrera dig till vår kundklubb så du inte missar fler kul provningar och blir först på bollen vad gäller nyheter i vinvärlden. Vi ser fram emot att ses igen och är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via telefon 08-510 691 00 eller mail hello@handpicked.se

Bedstekilde Gråsten 7 / Äppelvin

Vinet är gjort av den danska äppelsorten gråsten, även kallad Gravensteiner som har sitt ursprung från det danska slottet Gråsten i Flensburg från 1700-talet. Äpplena är plockade och försiktigt pressade när syran är ca 7g/l. Man kyler ner musten till 5 grader för att bibehålla den fina fruktaromen och friskheten. Därefter sker jäsningen i låg temperatur under flera veckor. Vinet är tappat på flaska i november 2017. Syran ligger på 7g/l och restsötman är noll. Läs mer här!

Bedstekilde Extra Brut Summer Red 1003 / Äppelvin

Vinet är gjort av 100 procent sommarröd (Summer Red). Äppelsorten, som kom till Sverige från Kanada under 1980-talet, är mycket friskt med fin arom av grönt äpple och röda bär. Bedstekilde använder sommarröd både som inslag och som enskilt äpple i sitt mousserande vin.

Sommarröd ger ett lätt fruktigt vin, men det ger också en viss tanninstruktur till vinet. Äpplena till vinet pressades sent i september 2015 och har sedan fått jäsa i låg temperatur innan man filtrerar musten för att sedan låta en andra jäsning i flaska få starta. Hög syra om 10g/l och en dosage om 5g/l. Läs mer här!

Bedstekilde Primör Cox Orange / Äppelvin

Primör görs helt och hållet av äpplen från sandjordar på Österlen, av sorten Cox Orange. Hos Bedstekilde står frukten i fokus och man vill påverka slutprodukten så lite som möjligt. Bara hälften av äpplets vikt utvinns i must, tack vare den försiktiga pressningen (att jämföra med industrimetoder som utvinner över 70 procent) och den naturliga äppelsyran får spela en stor roll. Jäsningen görs på en så låg temperatur som 16 grader för att bevara fruktaromen.

Ostarna som var med på denna provning kom från Ostmakeriet

 

Gå gärna in på deras hemsida och läs mer.

Oxdjupet

Oscar Fredrik

Älvsala VitKommande events

2018-12-12 Vin- och Glasprovning