{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

VINPROVNING Söt och Stark

6 februari, 2018

Vad kul att du var med på vår provning på Ostfestivalen!

Här nedan kan du läsa mer om de viner och ostar du provat.

Glöm inte att registrera dig till vår kundklubb så du inte missar fler kul provningar och blir först på bollen vad gäller nyheter i vinvärlden. Vi ser fram emot att ses igen och är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via telefon 08-510 691 00 eller mail hello@handpicked.se

Albana di Romagna Passito

SB-nr. 72101, 198 kr (500 ml)

Passito är namnet på både det färdiga vinet och den tillverkningsmetod som används där druvorna har fått torka innan vinifikation och därefter vilat på ekfat innan buteljering. Vin gjort på druvan Albana har druckits sedan år- hundranden. Det sägs att prinsessan Galla Placidia som var dotter till Kejsaren Teodosio tyckte mycket om vin från denna druva. Man har funnit böcker från 400-talet där Galla Placida säger att vinet borde drickas ur guldbägare för att visa vördnad för vinets läckerhet. Läs mer här!

Recioto Della Valpolicella Classico

SB-nr. 72291, 218 kr (500 ml)

Vingården heter Lena di Mezzo och ligger på en terrass i hjärtat av Fumane där jorden domineras av tuffeau som är en kalkrik jord med lera och kalksten. Druvorna handplockas och endast de som är mest mogna och helst i lösa klasar tas om hand för att torkas. Man plockar i mitten av oktober när druvorna precis har börjat torka på rankan för att sedan fortsätta processen i stora lådor i rum där man kontrollera luftfuktighet och temperaturen på vintern. Efter noggrann selektering av druvorna påbörjas en långsam jäsning i ståltank medan man ”skakar” musten för att undvika att allt socker blir till alkohol. Sedan får vinet lagras på slovenska fat och fat tillverkade av körsbärsträ i 12-18 månader. Läs mer här!

Alcôve Grenache Noir

SB-nr. Tillsvidare privatimport, 159 kr (375 ml)

Druvorna som är grenache noir skördas för hand i små grunda korgar, man selekterar noggrant både ute i vingården och i vinhuset. Druvornas stjälk tas bort och man jäser musten i cirka en vecka innan man tillsätter druvsprit för att stanna av jäsningsprocessen för att få ett naturligt sött vin som i Frankrike kallas ”Vin doux naturel”. Alcôve har en restsötma på 89 g/l. Vinet får mogna i stora fat om 400-600 l i tio månader. Vinet kan drickas omedelbart eller mogna i många år innan man njuter av det. Druvorna odlas på tre platser, Tautavel, Maury och Saint Paul där jordmånen domineras av svart skiffer och lerig kalksten. Läs mer här!

Pintas Vintage Port

SB-nr. 99878, 525 kr (750 ml)

Druvorna som används till Pintas Vintage Port kommer från en nästan 90 år gammal vinodling som är belägen över 800 möh i Vale de Mendiz i Pinhão. Odlingen består av cirka 30 olika druvsorter som växer i en jordmån rik på skiffer. Skörden sker för hand i månadsskiftet september-oktober. När druvorna kommer till vinkällaren fottrampas de i öppna granitfat, så kallade lagares i fem dagar. Jäsningen stoppas därefter genom att man tillsätter sprit. Vinet förs sedan över på gamla stora portugisiska ekfat (2500 l) där det lagras 19 månader innan buteljering. 3 000 flaskor producerades av årgång 2015. Läs mer här!

Diplomatico Reserva Exclusiva

SB-nr. 35601, 495 kr (700 ml)

Diplomático Reserva Exclusiva är en elegant och komplex mörk rom som är gjord från den renaste melassen som också kallas ”sugar cane honey”. Destilleringen äger rum i små kopparpannor och lagras därefter upp till 12 år på små fat av amerikansk vitek.  Läs mer här!

Ostarna som var med på denna provning

Gå gärna in på deras hemsidor och läs mer.

Svedjan Ost Svedjan Gårdsost

FalbygdensHerrgård 18 månader

Gide Get HB Getmese

Bröstorp Hemlagade Lilla Blå

KvibilleKvibille Ädel SpecialKommande events

2018-12-12 Vin- och Glasprovning


Wine & Soul

Ett urval av drycker..
  1. Guru Vitt vin
  2. Manoella Rött vin
  3. Pintas Character Rött vin
  4. Pintas Red Rött vin
  5. Pintas Vintage Port Rött vin