{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

VINPROVNING Ost & Vin

6 februari, 2018

Vad kul att du var med på vår provning på Ostfestivalen!

Här nedan kan du läsa mer om de viner och ostar du provat.

Glöm inte att registrera dig till vår kundklubb så du inte missar fler kul provningar och blir först på bollen vad gäller nyheter i vinvärlden. Vi ser fram emot att ses igen och är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via telefon 08-510 691 00 eller mail hello@handpicked.se

Greywacke Sauvignon Blanc

SB-nr 79839, 175 kr

Druvorna kommer från olika lägen i regionen Marlborough. Mer specifikt så ligger odlingarna runt omkring Brancott Valley och centrala Wairau Plains. Jordmånen är varierande och man lägger ner mycket arbete på uppbindningen av rankorna. Man gör detta för att få balans mellan lövverket och druvorna. Det är inte bra om löverket blir för stort för då skuggas druvor och det kan bli mycket ojämn mognad. Det finns många fördelar med att lägga ner arbete på uppbindning och beskärning.

Druvorna för detta vin skördas på natten för at säkerställa svala temperaturer. Druvorna forslas omedelbart till vineriet för att där genomgå en varsam pressning. Vinet får därefter jäsa i rostfria tankar med hjälp av utvald jästkultur förutom en lite del som får spontanjäsa i franska ekfat. Vinet får ligga på sin jästfällning fram till juli månad då man blandar vinet med den del som spontanjäst. Därefter vilar vinet ytterligare någon månad innan buteljeringen sker. Läs mer här!

Matthew van Heerden Signature Wines

SB-nr 79352, 279 kr

Matthew beskriver sin chardonnay som ett fylligt vin med massor av intensitet men som ändå drar åt det eleganta hållet. 15 procent av vinet kommer från Elgin vilket bidrar till en härlig friskhet med en skön mineralitet som balanserar både frukt och alkohol. Resterande kommer från Stellenbosh där jordmånen till största del består av granit och skiffer. 2015 var en näst intill perfekt årgång där druvklasarna vid skörden var av exceptionell kvalitet. Matthew vinifierar vinet med hjälp av den naturliga jästen. Både jäsning och lagring sker på franska ekfat och vinet får ha fortsatt kontakt med sin jästfällning för att addera komplexitet till vinet. Läs mer här!

Klingenberg Buntsandstein Spätburgunder

SB-nr 75257, 179 kr

Detta vin är deras ”entry level” med klassificering VDP Gutswein. Druvorna plockas från 25 år gamla stockar från olika vingårdar, alla har röd sandsten som jordmån. Druvorna plockas för hand, vinifieras med naturlig jäst och har lagrats 6-8 månader på stora lokala ekfat innan det tappats på flaska. Läs mer här!

Roccafiore Prova D’Autore

SB-nr 73704, 149 kr

EKOLOGISKT – Cantina Roccafiore Winery ligger i den lilla orten Todi i centrala Umbrien. Platsen är unik, inte minst med tanke på sitt säregna mikroklimat i syd/sydöst läge med leriga och sandiga jordar vilket ger de perfekta förutsättningarna till att göra bra vin. På Cantina Roccafiore Winery tillämpar man ekologisk vinodling. Druvorna är noga utvalda och handplockas i slutet av september till början av oktober. Därefter genomgår vinet en maceration i 20-22 dagar med skal och vinifieras separat i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet lagras sedan på franska ekfat i 24 månader och ytterligare 6 månader på flaska. Denna långa och noggranna process ger ett underbart och balanserat vin gjort på en härlig druvblandning med några av Italiens absolut bästa druvor. Totalt görs 10 000 flaskor av detta vin. Läs mer här!

Tawny 10 years

SB-nr 76213, 299 kr

Detta vin togs fram i samband med att Sandra och Jorge hade varit verksamma tillsammans i 10 år. Vinet består av en blandning av olika port som alla lagrats minst 10 år på fat. Druvorna kommer från egna odlingar där vinstockarna är planterade i blandade druvsorter. Självklart finns alla de klassiska portvinsdruvorna. Den 10-åriga fatlagringen har förutom att den påverkat färgen också dämpat sötman något samt givit en ökad kryddighet från faten. Läs mer här!

Ostarna som var med på denna provning

Gå gärna in på deras hemsidor och läs mer.

Västerbottenost Västerbotten Extra lagrad

Falbygdens – Herrgård 18 månader

Räven & Osten  Röda Räven

Bröstorp Hemlagade  Lilla Blå

Orranäs Gårdsmejeri – Vit CaprinKommande events

2018-12-12 Vin- och Glasprovning