{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

VINPROVNING Bubbel

6 februari, 2018

Vad kul att du var med på vår provning på Ostfestivalen!

Här nedan kan du läsa mer om de viner och ostar du provat.

Glöm inte att registrera dig till vår kundklubb så du inte missar fler kul provningar och blir först på bollen vad gäller nyheter i vinvärlden. Vi ser fram emot att ses igen och är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via telefon 08-510 691 00 eller mail hello@handpicked.se

Vouvray Brut Fines Bulles

SB-nr 74636, 162 kr

Druvorna till vinet har skördats för hand och vinrankorna växer i jord som består av kalksten, flinta och kisel. Vinet har jäst på sin naturliga jäst i både gamla fat om 225 liter och i temperaturkontrollerande tankar.  Man har producerat vinet enligt den traditionella champagnemetoden och man har inte tillsatt någon ”dosage”. Vinet har enbart 2 g/l i restsötma och syran på 7,5 g/l ger ett mycket delikat och friskt mousserande vin med fina små bubblor. Läs mer här!

Champagne Tribaut Blanc de Chardonnay

SB-nr 77650, 279 kr

Denna champagne är gjord på 100% Chardonnay. 35% av vinet kommer från äldre årgångar som lagrats på ekfat. Vinet har legat 48 månader på sin jästfällning innan degorgering (processen där man tar bort jästsedimenten i champagneflaskan och stoppar i den ”riktiga” champagnekorken). Därefter har vinet fått ligga ytterligare 8 månader innan det lämnat källaren. Den totala årsproduktionen av Blanc de Chardonnay är 20.000 flaskor. Läs mer här!

Champagne Jacquinot & Fils Blanc de Blancs

SB-nr 76324, 375 kr

Chardonnaydruvorna till denna champagne kommer från ett enskilt vingårdsläge i Aubedepartementet som kallas l ´Almeida. Druvorna är handskördade och pressas i en traditionell champagnepress. Alkoholjäsningen sker i tank där den malolaktiska jäsningen blockeras i syfte att bibehålla fräschör och frukt från druvorna innan man buteljerar och tar ner flaskorna i källaren. Här får vinet jäsa en andra gång och mogna på fällningen under 22 månader i en temperatur på cirka 12 grader. Man degorgerar och låter vinet vila ytterligare 4 månader för att dosagen som är 9,8 gram ska integreras med vinet innan man sätter etikett och skickar champagnen till försäljning. Läs mer här!

Wiston Estates Brut Cuvée

SB-nr 79188, 349 kr

Detta mousserande är allt ett bra bubbel ska vara – elegant, komplext, krämigt, friskt och krispigt. Blenden är 47% pinot noir, 33% chardonnay och 20% pinot meunier. Skörden skedde sent 2013 och druvorna var perfekta och med bra mognad vilket speglar den höga kvaliteten för detta vin. När druvorna kommer till vinkällaren  pressas de i en Coquard press som är den enda i sitt slag i England och man kan hitta endast 4 stycken utanför Frankrike. Coquard Press kallas även för ”The gentle Giant”. Pressen är enorm och tar mycket plats men fördelarna är att den pressar varsamt och snabbt vilket är väldigt bra. Pressningen är viktig men därefter vill Dermot ha så lite intervention i vinmakningsprocessen som möjligt. Vinet får jäsa på gamla franska ekfat och andra jäsningen är 36 månader. Endast en mycket liten andel dosage tillsätts före degogeringen för att den rena frukten ska få möjlighet att skina. 2013 Wiston Estates  Brut Cuvée fick det bästa pris man kan få av Decanter – Platinum. Månaden efter fick samma vin bästa pris i den välrenommerade tävlingen International Wine & Spirit Competition i kategorin Engelska mousserande vin 2017. För båda dessa tävlingar deltog över 130 mousserande viner. Läs mer här!

Fattoria Moretto Lambrusco Canova

SB-nr 72170, 139 kr

EKOLOGISKT – Druvorna skördas för hand i slutet av september och början på oktober. Efter skörd pressas druvorna och musten får jäsa tillsammans med skalet i temperaturkontrollerade tankar i 6-8 dagar. Därefter görs en omdragning av musten till ståltank där vinet kyls ner till 0 grader. Man kan säga att vinet vilar under den här tiden. Den andra jäsningen sker i temperaturkontrollerade trycktankar av rostfritt stål. Den är under denna process som kolsyran uppstår. När vinet har uppnått rätt restsötma (för Canova 9,5 g/l) efter cirka 30-40 dagar, avbryts jäsningen och vinet tappas upp under tryck. Vinet lagras därefter på flaska i 60 dagar innan det går vidare till försäljningen. Läs mer här!

Ostarna som var med på denna provning

Gå gärna in på deras hemsidor och läs mer.

Orranäs Gårdsmejeri – Vit Caprin

Räven & Osten  Lida Vit

Falbygdens – Herrgård 18 månader

Sju Gårdar –  Extra lagrad

Gårdsmejeriet Sanda  Camembert

 Kommande events

2018-12-12 Vin- och Glasprovning