{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

MINGELKVÄLL 13 februari 2018

7 februari, 2018

Anima Chenin Blanc

SB-nr 2049, 159 kr

EKOLOGISKT – VEGAN 

Detta vin är gjort av ekologiskt odlade druvor och skörden sker alltid för hand. Vinstockarna är upp till 30 år gamla och man håller skördeuttaget lågt för att uppnå hög koncentration i druvorna. Vid ankomst till källaren pressas vinet och därefter får vinet jäsa naturligt på 500 liters franska ekfat men 15% av druvorna får vara med i jäsningen i sina hela klasar för att vinet ska få sin unika smak och struktur. Efter jäsningen har vinet lagrats med sin jästfällning 12 månader på ekfat med kontinuerlig battonage (omrörning). Läs mer här!

Champagne Tribaut Blanc de Chardonnay

SB-nr 77650, 279 kr

Denna champagne är gjord på 100% Chardonnay. 35% av vinet kommer från äldre årgångar som lagrats på ekfat. Vinet har legat 48 månader på sin jästfällning innan degorgering (processen där man tar bort jästsedimenten i champagneflaskan och stoppar i den ”riktiga” champagnekorken). Därefter har vinet fått ligga ytterligare 8 månader innan det lämnat källaren. Den totala årsproduktionen av Blanc de Chardonnay är 20.000 flaskor. Läs mer här!

Rabisco Reserva Cabernet Sauvignon & Touriga Nacional

SB-nr 2043, 99 kr

Detta vin är gjort av lika delar cabernet sauvignon och touriga nacional. När druvorna kommer till vinkällaren efter skörd avstjälkas de för att därefter pressas. Jäsningen sker traditionellt i temperaturkontrollerade tankar där temperaturen ligger på cirka 28 grader. Man förlänger skalkontakten ytterligare en tid för att på så sätt utvinna mer smak och färg. Avslutningsvis får vinet lagras nio månader på nya franska ekfat.

Etiketten är en hyllning till den vackra storken Paul do Boquilobo som man ofta kan se på egendomen. Rabisco betyder skiss på portugisiska men är även ett ord som används i vinsammanhang i Portugal. Det finns nämligen ett uttryck som heter ”rabisco das uvas” vilket tillåter ”vanliga” människor i Portugal, de som inte har egna vinodlingar, att göra sitt eget vin. Kortfattat betyder det att man kommer överens med producenten om att få plocka de druvor som finns kvar på vinrankorna efter huvudskörden och därefter lagrar vinerna i egna lerkärl. Denna metod att göra vin i lerkärl är i högsta grad ”på tapeten” igen. Läs mer här!Kommande events

2018-12-12 Vin- och Glasprovning


Bodegas San Prudencio

Ett urval av drycker..
  1. El Número Primo Rioja Crianza Rött vin