{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

FLIGHT VIT

8 februari, 2018

Vad kul att du kom till vår monter på Ostfestivalen!

Här nedan kan du läsa mer om de viner du provat.

Glöm inte att registrera dig till vår kundklubb så du inte missar fler kul provningar och blir först på bollen vad gäller nyheter i vinvärlden. Vi ser fram emot att ses igen och är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via telefon 08-510 691 00 eller mail hello@handpicked.se

Cuvée Silex

SB-nr 76953, 162 kr

Druvorna till vinet har skördats för hand och rankorna växer i jord som består av flinta, kalksten och kisel. Vinet har jäst och mognat på sin naturliga jäst i temperaturkontrollerade stora tankar. Vinet har en restsötma på 9 g/l och en syra på 8 g/l vilket ger en fruktig och aromatisk chenin blanc, samtidigt som den är torr och har en fin syra som balanserar vinet. Läs mer här!

Fraser Gallop Semillon Sauvignon Blanc

SB-nr 90051, 149 kr

Läget i Wilyabrub gör att semilliondruvorna mognar fint och får härliga toner av tropisk frukt och mogen färsk citrus. Sauvignon blanc ger vinet dess friska syra och aromatiska toner av passionsfrukt och krusbär. Druvorna har handskördats från de vingårdslägen som vetter mot söder. Vingårdarna behöver inte bevattnas och man sköter dem noggrant för att få så friska rankor som möjligt vilket resulterar i att vinmakarna kan göra ett vin som speglar läget och dess terroir. Druvorna vinifieras i det toppmoderna vineriet som byggdes 2008, man använder bara de bästa ekfaten så kallade Bordelaise Cooper där 50 % av vinet får mogna under 6 veckor. Läs mer här!

Arinto dos Açores Sur Lies

SB-nr 73974, 329 kr

Azorerna är en vulkanisk ögrupp och man odlar vin på flera av öarna men det är Pico som är huvudön för vinproduktion. Jordmån är svart basalt och är så näringsfattig att man måste hämta jord från de närliggande öarna för att vinplantorna ska klara av att växa. Trots det är skördeuttaget extremt lågt. 

Detta vin är gjort på 100% Arinto dos Açores som är en unik druva för Azorerna. Även om denna druva har samma friska syra som Arinto från fastlandet är dessa två druvor inte besläktade. Vinodlingarna på ön Pico är  helt unikt belägna väldigt nära havet, mellan 50 och 300 meter. Närheten till havet gör att vinodlingarna kontinuerligt får en ”dusch” av saltvatten. Jordmånen är vulkanisk och det vatten plantorna får sin näring från är bräckt havsvatten blandat med frisk regnvatten. Vinplantorna växer i sk currais som har funnits i flera hundra år och är sedan 2004 UNESCO skyddat. Dessa ”murar” utgör ett rutnät i landskapet längs kustbandet och anledningen att man byggde dessa dessa var för att skydda vinrankorna från vind och saltstänk. Dessutom blir det ett varmare mikroklimat för vinrankorna vilket optimerar mognades för druvorna. 

Skörden sker för hand och vid ankomst till källaren pressas druvorna i hela klasar. Efter jäsningen får vinet lagras på små rostfria ståltankar liggande precis som en klassisk källare med ekfat. Detta för att underlätta battonage. (battonage innebär att jästfällningen rörs om i vinet).  Läs mer här!

Greywacke Chardonnay

SB-nr 93383, 229 kr

Druvorna för detta vin kommer till största delen från Brancott Valley och Fairhall där jordmånen består av grus och lera. Resterande delen kommer från Renwick och Rapaura och där är jorden full av sk greywacke som på svenska översätts till gråvacka. Greywacke är stenar som är typiska för denna del av regionen. Druvorna skördas för hand och separeras för varje växtplats. Vid ankomst till vinkällaren pressas druvorna varsamt i hela klasar. Musten förs sedan över på franska ekfat varav 20% är nya. Vinet jäser därefter spontant och genomgår full malolaktisk jäsning. Efter vinet har lagrats 18 månader är det dax för buteljering. Läs mer här!Kommande events

2018-12-12 Vin- och Glasprovning


Casa Bauzá

Ett urval av drycker..
  1. Casa Bauzá Blend Rött vin
  2. Presumido Rött vin