{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

FLIGHT RÖD

8 februari, 2018

Vad kul att du kom till vår monter på Ostfestivalen!

Här nedan kan du läsa mer om de viner du provat.

Glöm inte att registrera dig till vår kundklubb så du inte missar fler kul provningar och blir först på bollen vad gäller nyheter i vinvärlden. Vi ser fram emot att ses igen och är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss antingen via telefon 08-510 691 00 eller mail hello@handpicked.se

Rabisco Reserva Cabernet Sauvignon & Touriga Nacional

SB-nr 2043, 99 kr

Detta vin är gjort av lika delar cabernet sauvignon och touriga nacional. När druvorna kommer till vinkällaren efter skörd avstjälkas de för att därefter pressas. Jäsningen sker traditionellt i temperaturkontrollerade tankar där temperaturen ligger på cirka 28 grader. Man förlänger skalkontakten ytterligare en tid för att på så sätt utvinna mer smak och färg. Avslutningsvis får vinet lagras nio månader på nya franska ekfat.

Etiketten är en hyllning till den vackra storken Paul do Boquilobo som man ofta kan se på egendomen. Rabisco betyder skiss på portugisiska men är även ett ord som används i vinsammanhang i Portugal. Det finns nämligen ett uttryck som heter ”rabisco das uvas” vilket tillåter ”vanliga” människor i Portugal, de som inte har egna vinodlingar, att göra sitt eget vin. Kortfattat betyder det att man kommer överens med producenten om att få plocka de druvor som finns kvar på vinrankorna efter huvudskörden och därefter lagrar vinerna i egna lerkärl. Denna metod att göra vin i lerkärl är i högsta grad ”på tapeten” igen. Läs mer här!

Dom de Verquiere Rasteau

SB-nr 2179, 139 kr

EKOLOGISKT/VEGAN – Druvorna till detta vin kommer från 50 till 80 år gamla stockar. Jordmånen består av stora stenar, så kallade galets som är täckta av lerblandad kalkstensjord. Vinodlingen är utsatt för de kända mistralvindarna som drar över regionen. Det leder både till små druvor och ett mycket lågt skördeuttag. Dessutom bidrar det till en fantastisk koncentration med intensiv doft och smak och ett vin som lämpar sig utmärkt för lagring. Skörden sker för hand när druvorna nått perfekt mognad. Vinifikationen är traditionell med jäsning i kontrolltempererade tankar i 25-30 dagar. Därefter lagras vinet på stora fat i sex månader innan buteljering. Läs mer här!

Sokol Blosser Dundee Hills Pinot Noir

SB-nr 71777, 287 kr

2014 Dundee Hills Estate Pinot Noir är verkligen ett praktexempel på vad Sokol Blosser har stått för under de senaste 45 åren. Vinet bär smaker från jorden det kommer ifrån. Skördeuttaget är lågt och ingen bevattning har skett, så kallad ”dryfarming” som det heter på engelska. 2014 var ett varmt år både i Oregon och på många andra ställen i världen. Det var dock inga problem med sjukdomar eftersom det var torrt både under sommaren och vid skörden.

Druvorna som kommer uteslutande från Dundee Hills, skördades för hand och efter selektering och varsam avstjälkning fick de jäsa innan de drogs över på franska ekfat varav 35 procent nya. Vinet lagrades i 16 månader innan buteljering. Läs mer här!

Amarone Della Valpolicella Classico

SB-nr 71548, 295 kr

Vingården heter Lena di Mezzo och ligger på en terrass i hjärtat av Fumane där jorden domineras av tuffeau som är en kalkrik jord med lera och kalksten. 10-20 procent av druvorna handplockas. De återstående druvorna, de som är mest mogna, får hänga kvar för att torka. Man plockar av druvorna i mitten av oktober när de har börjat torka för att fortsätta processen i stora lådor i speciella torkrum där man kan kontrollera luftfuktigheten och temperaturen över vintern.

Man vill att sockerkoncentrationen i druvorna ska uppgå till 28-30 procent. Jäsningen sker i ståltank och den tar tid med lång maceration av skalen för att extrahera färg och smak. Vinet lagras sedan i minst 24 månader på stora fat före buteljering och ytterligare i minst 8 månader innan det släpps till försäljning. Läs mer här!Kommande events

2018-12-12 Vin- och Glasprovning


Bodegas San Prudencio

Ett urval av drycker..
  1. El Número Primo Rioja Crianza Rött vin