{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Välkommen till Handpicked Wines Sweden AB

grupp

Välkommen till Handpicked Wines Sweden AB. Vår affärsidé är att erbjuda innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden.

Vi importerar vin från hela världen. Fokus är trendiga och annorlunda viner, ibland vågade druvblandningar, ibland ekologiskt, ibland från en ny spännande region eller kanske från en vinmakare med den där extra ambitionen.

Vi arbetade tidigare under tre olika företagsnamn; A & L Handpicked Wines AB, Klunk AB och Nordic Beverage Company AB. Dessa är nu samlade inom Handpicked Wines Sweden AB.

Vi tar ansvar för vår klimatpåverkan!

Vin är inte närproducerat. Det betyder att vi på Handpicked varje år importerar vin till Sverige från världens alla hörn. För att klimatkompensera för våra transporter, köper vi utsläppsrätter som stödjer ny teknik och förnybar energi. Vi har valt att pengarna för våra utsläppsrätter ska gå till biomassakraftverket Sri Balaji som är ett FN-subventionerat miljöprojekt i östra Indien. Kraftverket använder förnybart jordbruksavfall istället för kol och besparar därmed ca 29 000 ton koldioxid per år. Projektet har även inneburit en rad positiva förbättringar lokalt som till exempel finansiering av utbildnings- och hälsoinitiativ.

Certifikat för köp av klimatkompensation

Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Om ossMargareta Lundeberg
Titel: Chefen
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 92 98
margareta@handpicked.se


Bakgrund: Varierande från undersköterska, butiksjobb, 10 år på Procter & Gamble, 3 år på Diageo. Sommelierutbildningen och WSET level 4 Diploma på Restaurangakademien!

Intressen: spaa, längdskidåkning, serie-maraton på TV (Mad man bäst än så länge!), våra 2 hundar och såklart umgås med familj och vänner tillsammans med god mat och härliga viner.

Godast i glaset: En period var det nästan bara vitt, men nu är det lika mycket rött. Från vår egen portfölj gillar jag extra mycket K Art den Hoed Viognier från Charles Smith. Den är sval och smakrik med sjysst syra och en alldeles lagom fatton. Jag tycker dessutom mycket om Anima Chenin Blanc från Avondale. En mer passionerad vinproducent får man leta efter och han jobbar både ekologskt och biodynamiskt vilket såklart känns bra. Anima är ett expempel på hur bra Chenin Blanc kan vara.

När det ska vara rött i glaset är det alltid fråga om humör och mat såklart. Jag är helt begeistrad av vår nya tyska Spätburgunder ”R” från klingenberg. Den är ljuvlig med röda sommarbär, en uppiggande örtighet och sammetslena tanniner. I Love it! Vår Grenache Almodi från Altavins Viticultors är nog det mest prisvärda nu men med elegans och personlighet.Måns Lundeberg
Titel: Den andra Chefen
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 99 12
mans@handpicked.se


Bakgrund: varierande från vaktmästare på Kebnekaise fjällstation, massa år på Compaq och HP inom IT sektorn, sommelierutbildning på Vinkällan.

Intressen: skjutsa ”chefen” och alla ungar på fotboll, handboll, volleyboll och cheerleading. En stund för sig själv på cykeln eller med fiskespöt är inte fel.

Godast i glaset: Öl, vin och vatten. Black Seal, fantastiskt amerikansk öl som man gärna skulle ha i sortimentet. När det gäller vin gillar jag det mesta frugan häller upp. Jag gillar verkligen kött och då är det bra att man är vän med stans bästa köttgrossist – Grantelius. Tillsammans med deras hängda biff är jag nu otroligt glad över att vi har L’Ecole tillbaka i sortimentet.Frida Björklund
Titel: Det inte cheferna gör
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 302 33 93
frida@handpicked.se


Bakgrund: Jag kommer från bilbranschen och ett företag som även är återförsäljare av Dräger alkolås. Lite långsökt för det oss vidare in på min förkärlek till goda viner, men då inte nödvändigtvis med hög alkoholhalt, utan snarare tvärtom. För att utöka mina praktiska och teoretiska kunskaper om vin, har jag gått sommelierutbildning på Restaurangakademien.

Intressen: Grafisk formgivning, inredning, god mat och dryck, en härlig kombo enligt mig! Plussar man på landstället, familjen, hunden och goda vänner, så är livet fulländat!

Godast i glaset: Det är så svårt att välja, det beror ju lite på och det finns ju så mycket gott! Men en av de röda favoriterna ur vår egen portfölj just nu är Nittardi Ad Astra från Fattoria Nittardi och en vit favorit är Geyerhof Riesling Sprinzenberg.Hélène Westelius
Titel: Sommelier och säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 737 44 09 20
helene@handpicked.se


Bakgrund: kock med sträng uppfostran i det klassiska köket, men med stort intresse för all världens mat! Diplomerad på restaurangakademin 2001 i dryckeskunskap WSET steg 1,2 och 3. Kan även titulera mig som tequila ambassadör. Min vinuppfostran fick jag hos Carl Jan Granqvist på Vinkällaren Grappe där jag arbetat i 5 år som vinutbildningsansvarig och senare som vinkällarmästare. Numera bosatt i Hälsningland.

Intressen: Vinteraktiviteter, renovera min gård i Hälsingland, återbruk och hälsa.

Godast i glaset: Lambrusco från Moretto, Emilia di Romagna, Italien. Detta bubblande röda vin som serveras väl kyld passar till allt och alla! Djupröd, sträv och med fräsch frukt är den god till både pizzan, schnitzeln och ostarna, den är läskande en varm sommardag, såväl som uppvärmande framför brasan på skidsemestern, komplett helt enkelt! Bästa matminnet är kombon Guru från Wine & Soul tillsammans med ljummen kungskrabba med brynt citron och hasselnötsmör.Åsa Gefvert
Titel: Sommelier och säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 733 31 26 35
asa@handpicked.se


Bakgrund: Sommelier och kock. Jag har jobbat med vin i över 15 år och blandat det med att driva egna sommarrestauranger. Vidare har jag seglat på dom 7 haven och bott i New York  8 år.

Intressen: Trädgårdspyssel, matlagning, och resor. Min dröm är att öppna och driva mitt egna Fawlty Towers.

Godast i glaset: Jag dricker gärna bubbel och goda viner. Personlig favorit just nu är Pecchenino från Piemonte och Birichino Grenache VV.Eva Eckstein
Titel: Sommelier och säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 721 22 07
eva@handpicked.se


Bakgrund: Kock och sommelier. Arbetade under en period i resebranschen och blev då förälskad i Kalifornien och dess viner. Diplomerad på Restaurangakademien 2009 i dryckeskunskap WSET level 1,2,3. Snart färdig med WSET Diploma!

Intressen: Mat och gott i glaset! Resor, mysa med familjen på landstället på Åland, skogspromenader med hunden Spike.

Godast i glaset: Malvasia Bianca från Birichino förför och överraskar mig. Greywackes Pinot Noirs koncentration och silkiga tanniner gör mig lycklig!Jörgen Bengtsson
Titel: Sommelier och säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 725 50 17 77
jorgen@handpicked.se


Bakgrund: Diplomerad sommelier på Vinkällaren. Arbetat inom restaurang både i Japan (Tokyo), Norge och naturligtvis Sverige i över 12 år. Startade inom importledet 1999 och har arbetat för flera av de stora importfirmorna.

Intressen: Havet, familjen vara ute i naturen med hunden, träna grabbens ishockeylag, träffa vänner över härlig dryck och med mat man knåpat ihop själv.

Godast i glaset: Jag är galet förtjust i Pinot Noir från alla värdens hörn och har fastnat för Dernauer Spätburgunder får Ahr. Det är ett grymt härligt vin med en skön stil av mjuka eleganta röda bärtoner, vitpeppar och mineralitet som balanseras upp av finstämd syra. Ulf Ahrens
Titel: Sommelier och säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 41 36
ulf@handpicked.se


Bakgrund: Brokig! Från Handelsflottan hos klassiska Broström, Salén och Wallenius till skivförsäljare och Tai chi utövare på heltid. Nu har jag snart jobbat 20 år som fine wine-säljare och inköpare och under en period även varit delägare i en mindre importör. Jag är relativt Italienspecialiserad men har erfarenhet från alla länder. Europa har ju trots allt traditionen och ursprunget.

Intressen: God mat och goda drycker, gärna tillsammans med goda vänner. Att utöva Tai chi ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och jag gillar att koppla av med musik, böcker och varför inte en bra film.

Godast i glaset: Favvisar hos Handpicked just nu är, CH från Chocapalha och Sandra Tavares, nästan svart och extremt personlig. Gricos Aglianico de Vulture är ett fynd i förhållande till sitt pris. Salute!Anna Röjerman
Titel: Sommelier och säljare
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 666 83 50
anna@handpicked.se


Bakgrund: Restaurangbranschen i många år, jobbat som säljare sedan -00 Utbildad på Grythyttan/ Örebro Universitet mat, vin och miljö

Intressen: Mat, dryck, människor och möten. Älskar att resa och uppskattar skärgården. Både Stockholms skärgård och St Anna 😉 Tycker om färg och form, allt ifrån det dukade bordet till konsthantverk och loppis. Barnen och deras aktiviteter.

Godast i glaset: Svag för Chablis men just nu väldigt charmad av Portugal och i synnerhet Quinta do Ameal. Tänk att Vinho Verde kan vara så härligt.Fredrik Lindkvist
Titel: Produktchef Diplomático
Telefon: +46 8 510 691 00
Mobil: +46 70 604 19 19
fredrik@handpicked.se


Bakgrund: Jag har minst sagt hunnit prova på en hel del genom åren. Fartygsinspektör, säljare på Bahco Verktyg och arbete i saluhall med mat. Vidare på PR-byrå i några år och som instruktör för Audi i Åre och senast med MINI vid Icehotel i Jukkasjärvi. I rollen som busschaufför och turnéledare har jag flängt land och rike runt, både på nationella och internationella turnéer tillsammans med diverse artister.

Intressen: Musik, mat, båtliv i skärgården och överhuvudtaget allt som gör livet gott att leva.

Godast i glaset: Bubbel funkar alltid! Min sambo gör dessutom helt fantastiska drinkar. Vår Diplomático Exclusiva har förstås också letat sig in på min topplista.


Château de Lascaux

Ett urval av drycker..