{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

GREYWACKE

19 oktober, 2018

–  NYA ZEELAND –

Greywacke är både namnet på en av Nya Zeelands mest kända bergarter och den vingård som är Kevin Judds personliga satsning. Kevin döpte sin första vingård, belägen i Rapaura, till Greywacke, helt enkelt eftersom jorden där var full av runda stenar i bergarten.

Idag producerar Kevin sina viner på Dog Point Vinery i Brancott Valley. Det är en anläggning som han fått tillgång till tack vare vännerna och kollegerna Ivan Sutherland och James Healy.

Greywackes portfölj kännetecknas av sauvignon blanc i två helt olika stilar och pinot noir. Dessutom framställer man vin av chardonnay och de tre aromatiska druvorna pinot gris, riesling och gewurtztraminer. Dock i en mer begränsad omfattning.

Kevin är en av Marlboroughs verkliga pionjärer inom vinproduktion som har lyckats skapa viner med elegans och individualitet. Vid sidan av vinproduktion ägnar han sig åt en parallell karriär som fotograf där hans suggestiva bilder förekommer i en rad publikationer världen över. Att Greywackes vinetiketter pryds av Kevins bilder är en syntes av hans dubbla passioner.

Greywacke Wild Sauvignon Blanc 2015

Det här vinet är en alternativt Sauvignon Blanc. Det är komplext och annorlunda men det är inte svårt att tycka om. Vindruvorna skördas från samma lägen som den ”vanliga” Sauvignon Blanc. Druvorna forslas snabbt till vineriet för att genomgå en varsam pressning. Vinet jäser på franska ekfat varav majoriteten är gamla och jäsningen sker bara med hjälp av den naturliga jästen. Vinet får fortsätta att ligga på franska ekfat där hälften av vinet genomgår malolaktisk jäsning vilket tydligt speglar vinets karaktär med en rundare ton. Efter nästan ett år på fat får vinet ligga ytterligare 5 månader på sin jästfällning i rostfria fat.

Doft och smak

Redan i doften kan man känna att detta vin är något speciellt och udda. Det är aromer av persika, mogna päron och karamelliserade mandlar. I smaken hittar man engelska kex med lemon curd, aningen vanilj och en angenäm grapefruktston. Ett perfekt ”mat-vin” och varför inte slå på stort och servera det tillsammans med en sjötunga och citrongräddsås. 

Lanserades på Systembolaget 5 oktober 2018, 2 000 flaskor

Art: #96275  |  189:-   

Du är väl med i vår kundklubb?

Nu har vi startat vår kundklubb Friends of Handpicked och hoppas förstås att du vill vara med. Det kostar ingenting och vi kommer inte skicka ut nyhetsbrev i tid och otid men någon gång i månaden och framför allt när vi har något bra vi vill berätta.

Som medlem kommer du att vara först på bollen när det gäller viner vi får tilldelade i väldigt begränsade volymer av våra härliga producenter. Ni kommer att få vara med i utlottningar till Winemaker Dinners, entrébiljetter till mässor och inbjudningar till sortimentsprovningar och andra roliga event. Dessutom tipsar vi om resor, trender, nya restauranger, recept och mycket mer. Sist, men inte minst, startar vi upp vår jourlinje ”Vilket vin passar bäst?”.

Varmt välkommen till Friends of Handpicked!

Margareta




Aktuellt

2018-10-18
Tillfällig lansering - LIOCO
2018-08-23
Lansering av Garage Wine - VIGNO
2018-08-22
Lanseringar augusti 2018
2018-02-20
RABISCO RESERVA
2018-02-20
JONTY´S DUCKS PEKIN RED

Kommande events

2018-11-21
VINPROVNING på NOFO Hotel & Wine bar
2018-12-12
Vin- och Glasprovning


Handpicked Wines Sweden AB
Bondegatan 21, 116 33 Stockholm
Telefon: 08-510 691 00
Epost: hello@handpicked.se



Sugrue Pierre

Ett urval av drycker..
  1. The trouble with dreams Mousserande, Vitt vin