{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

FiltreraLaddar produkter ..
{{ wine.name }} - {{ wine.wine_producer_name }} ({{wine.wine_sbart}})
{{wine.wine_vintage}}, {{wine.wine_country_name}} - {{wine.wine_region}}

{{wine.wine_price}} SEK ({{ wine.wine_restprice }} SEK)
{{wine.wine_bottletype}}

The trouble with dreams

Druvorna till vinet kommer till 90 procent från den exceptionella vingården Mount Harry i East Sussex som har en jordmån bestående av kalksten. Resterande 10 procent kommer från vingården Storrington Priory där jordmånen består av både kalksten och grönsten. Vinmakaren Dermott Sugrues filosofi är att jobba noggrant med detaljer i vingården, ha tålamodet att vänta att skörda till druvorna når så nära perfekt mognad som de kan uppnå och en gnutta humor som man måste ha om man odlar vin med tanke på klimatet i South Downs.

Vinmakaren Dermott Sugrues filosofi är att jobba noggrant med detaljer i vingården och att ha tålamodet att vänta med skörden tills druvorna når så nära perfekt mognad som möjligt. I hans filosofi ingår även en gnutta humor vilket man måste ha med tanke på klimatet i South Downs. Hands off gäller i vineriet, försiktig press av druvorna följt av en lång jäsnings process. Därefter får vinet mogna på sin jästfällning i dels gamla burgundiska fat, stora fat om 500 liter och ståltank. Enbart det vin som ligger i ståltank genom går malolaktisk jäsning. Vinet har en dosage på 6 g/l och genomgår inte filtrering vilket verkar passa Sugrue Pierres viner ypperligt.

Doft och smak

Detta mousserande vin från South Downs har fantastiska delikata och krämiga bubblor, smaken domineras av söta gröna äpplen, mogen citron och en liten kryddig ton. Vinet har en frisk syra som ger struktur och längd. Väldigt elegant!

Namn The trouble with dreams
Producent Sugrue Pierre
Vinmakare Dermott Sugrue
Land England
Region South Downs
Druvor 40% Pinot Noir, 60% Chardonnay
Årgång 2013
Lagring 50 % av vinet har lagrats i gamla burgundiska ekfat och gamla stora 500 l fat resten i ståltank
Förpackning Flaska (750ml)
Pris 459,00 kr inkl moms
Restaurangpris 369,00 kr exkl moms
Artnr 79433
Varugrupp Mousserande, Vitt vin
Lagerstatus Finns i lager

SystembolagetKommande events