{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

FiltreraLaddar produkter ..
{{ wine.name }} - {{ wine.wine_producer_name }} ({{wine.wine_sbart}})
{{wine.wine_vintage}}, {{wine.wine_country_name}} - {{wine.wine_region}}

{{wine.wine_price}} SEK ({{ wine.wine_restprice }} SEK)
{{wine.wine_bottletype}}

LIOCO Laguna Pinot Noir

Namnet Laguna är en hyllning till Laguna de la Santa Rosa som är en naturskyddad våtmark vid kusten i Sonoma County. Närheten till Russian River, Red Wood skogen och Stilla havet vars saltvattensdimma sveper in från havet och har en stor inverkan på vinet. Resultatet blir ett gott vin med karaktär av syrlig röd frukt stiltypiskt i viner från Sonoma Coast. 

Druvorna kommer från riktiga premiumlägen vilka inkluderar Teac Mor och Goldridge. De kloner man använder sig av är Pommard, 777 och Jackson som är planterade i grusig lerjord. Denna jordmån kallas lokalt Goldridge.

Skörden sker alltid för hand och 2016 ägde den rum vid tre tillfällen, 28 augusti, 2 september och 7 september. Druvorna får jäsa tillsammans med ca 15 procent hela klasar i öppna tankar och med hjälp av både kultiverad och vild jäst. Innan jäsningen får musten ligga svalt. Själva jäsningen pågår sedan i cirka två veckor. Därefter lagras vinet elva månader på ekfat varav 15 procent är nya. Innan buteljeringen får vinet ”sätta sig” i rostfria tankar under en månad. 

Doft och smak

Vinet har en finstämd doft av grantäpple, jordgubbar och våt sten. Efter en stund i glaset kommer även en angenäm ton av oolong te. I smaken finns eleganta toner av röda bär som tranbär, jordgubbar och skogshallon och ett snygga mineralavslut.

Namn LIOCO Laguna Pinot Noir
Producent LIOCO
Vinmakare Sara och Matt Licklider
Land USA
Region Kalifornien
Druvor 100% Pinot Noir
Årgång 2015
Lagring Ståltank
Förpackning Flaska (750ml)
Pris 369,00 kr inkl moms
Restaurangpris 295,00 kr exkl moms
Artnr 73403
Varugrupp Rött vin
Lagerstatus Finns i lager

SystembolagetKommande events