{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

FiltreraLaddar produkter ..
{{ wine.name }} - {{ wine.wine_producer_name }} ({{wine.wine_sbart}})
{{wine.wine_vintage}}, {{wine.wine_country_name}} - {{wine.wine_region}}

{{wine.wine_price}} SEK ({{ wine.wine_restprice }} SEK)
{{wine.wine_bottletype}}

Garage Wine Phoenix Ferment Pais

Det här vinet tillhör serien ”Single Ferment” som kännetecknas av att druvorna kommer från flera växtplatser och har en kortare lagringstid än övriga viner från Garage Wine. Druvorna som används till det här vinet kommer från Portezuelo.

Bakgrunden till detta vin var att Derek under flera år observerade att odlarna han samarbetade med för sina andra viner tvingades sälja övriga druvor till de stora jättarna till ett skoningslöst lågt pris.

För att kunna köpa mer druvor och samtidigt låta odlarna ta ut ett bättre pris föddes idén till Single Ferment Series. Derek hade samtidigt behov av mer druvor då efterfrågan på hans viner hade ökat. Single Ferment har inte samma lagringstid och kan släppas tidigare vilket också gör att det blir något billigare för konsumenten. Fortfarande är det fantastiska viner som görs av druvor från uråldriga vinstockar från små odlare som fortfarande använder fyrbenta djur istället för maskiner.

Alla druvor jäser i en öppen tank och druvorna börjar inte jäsa samtidigt eftersom de slängs i jäsfatet i takt med att de kommer till vinkällaren efter skörden. Endast naturlig jäst används. ”Hatten” trycks ner för hand och även pressningen sker för hand. Vinet lagras i gamla fat och en nypa svavel tillsätts efter den malolaktiska jäsningen som vanligtvis äger rum sju månader efter skörden i samband med nästa sommars hetta. Totalt är produktionen 7 872 flaskor.

2017 var ett tufft år då bränder härjade i Chile bland vingårdarna. Många av de gamla vingårdarna klarade sig då de fungerade som brandgator och för att inte riskera att vinerna skulle dofta brandrök så gjordes detta vin utan skal kontakt. Vinet blev en succé och därför kommer man fortsättningsvis att göra denna unika ”blanco de tinto”. (vitt vin av röda druvor). För att efterlikna fågeln Fenix från mytologin så döpte man detta vin till Phoenix Ferment. Man kan ju bokstavligen säga att detta vin uppstod ur askan från de fruktansvärda bränderna.

Doft och smak

Vinet har en ren och frisk doft av färsk citrus, florala toner och en härlig rökighet som följs av en rund smak av gula stenfrukter, frisk och söt citrus med viss tannin och mineral struktur.

Namn Garage Wine Phoenix Ferment Pais
Producent Garage Wine Company
Vinmakare Derek Knapp Mosman
Land Chile
Region D.O. Secano Interior Coelmo
Druvor 100 % pais
Årgång 2017
Lagring ca 6 månader i gamla stora fat
Förpackning Flaska (750ml)
Pris 189,00 kr inkl moms
Restaurangpris 149,00 kr exkl moms
Artnr 70859
Varugrupp Vitt vin
Lagerstatus Finns i lager
Kommande eventsCantina Roccafiore Winery

Ett urval av drycker..
  1. Roccafiore Collina d'Oro Sött, Vitt vin
  2. Roccafiore Prova D'Autore Rött vin