{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

FiltreraLaddar produkter ..
{{ wine.name }} - {{ wine.wine_producer_name }} ({{wine.wine_sbart}})
{{wine.wine_vintage}}, {{wine.wine_country_name}} - {{wine.wine_region}}

{{wine.wine_price}} SEK ({{ wine.wine_restprice }} SEK)
{{wine.wine_bottletype}}

Fitapreta Branco

Fitapreta Branco är ett vin som på alla sätt speglar sitt ursprung och terroir. Druvorna är Antão Vaz, Roupeiro och Arinto och detta vin har gjorts med minsta möjliga intervention för att uttrycka de rena smakerna av Alentejo. 

Alentejo täcker omkring en tredjedel av Portugal och det har hänt massor i denna region sedan Portugal gick med i EU. Tidigare var vinerna ofta enkla och rustika  men nu kan man hitta både röda och vita ljuvliga viner med både elegans och finess men även kraftfulla lagringsdugliga viner.

Klimatet i Alentejo under sommarmånaderna är torrt och varmt men ofta med svala temperaturer under natten. Vinstockarna som ger druvorna för Fitapreta Branco är belägna från flera olika lägen i regionen men gemensamt för alla lägen är att vinstocken får kämpa för sin överlevnad. Jorden är mager och består av stening mineralrik jord innehållande skiffer. Skördeuttaget är naturligt lågt men druvans koncentration är ofta fenomenal. Druvorna för detta vin skördas för hand och vid ankomst till källaren sker varsam manuell selektering vid ett sorteringsbord. Efter pressning får vinet jäsa svalt med sin naturliga jäst och därefter vila på sin jästfällning på rostfria ståltankar i 6 månader.
 
Doft och smak
 
Doft av persika, äpple och en lätt örtighet. Vinet har bra koncentration med frisk syra med ett finstämt uttryck. I smaken hittar man nya aromer ju längre vinet får vara i glaset. Exempel är citrus, ananas, salvia, våt sten och avslutet är långt och angenämt. 
Namn Fitapreta Branco
Producent Fitapreta
Vinmakare António Maçanita
Land Portugal
Region Alentejo
Druvor 20 % Arinto, 40 % Antao Vaz, 40 % Roupeiro
Årgång 2016
Lagring Ståltank
Förpackning Flaska (750ml)
Pris 149,00 kr inkl moms
Restaurangpris 119,00 kr exkl moms
Artnr 71535
Varugrupp Vitt vin
Lagerstatus Finns i lager

SystembolagetKommande eventsChâteau de l’Aumérade

Ett urval av drycker..
  1. Château de la Deidière Rosé Rosévin