{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Filtrera



Laddar produkter ..
{{ wine.name }} - {{ wine.wine_producer_name }} ({{wine.wine_sbart}})
{{wine.wine_vintage}}, {{wine.wine_country_name}} - {{wine.wine_region}}

{{wine.wine_price}} SEK ({{ wine.wine_restprice }} SEK)
{{wine.wine_bottletype}}

Baga ao Sol

Alentejo täcker omkring en tredjedel av Portugal och det har hänt massor i denna region sedan Portugal gick med i EU. Tidigare var vinerna ofta enkla och rustika  men nu kan man hitta både röda och vita ljuvliga viner med både elegans och finess men även kraftfulla lagringsdugliga viner.

 
Baga är en spännande druva som ibland jämförs med Nebbiolo. Bären är små med tjockt skal och ger därför både färg och tanniner. Vanligtvis hittar man denna druva i regionen Bairrada och typiska karaktärer för druvan är fylliga viner med mörk frukt,  hög syra och tuffa tanniner som helst ska lagras ett antal år innan konsumtion.  
 
Alentejo är varmare än Bairrada så därför är det naturligt att druvan har lättare att mogna fullt ut och det är bra för denna tuffa lilla druva. 
 
Druvorna för detta vin skördas för hand och vid ankomst till källaren sker varsam manuell selektering vid ett sorteringsbord. Blad och omogna eller dåliga druvor tas bort. Ett bra år går denna sortering fort men ett komplicerat år kan denna process vara mycket tidskrävande och så många som 8 personer kan utföra detta jobb eftersom det också måste gå snabbt. Därefter separerar man druvorna från stjälkarna innan jäsning. När vinet jäst ut får vinet ligga ytterligare 30 dagar med skalmaceration för att ytterligare utvinna smak och karaktär från skalen. Endast naturlig jäst används under jäsningsprocessen.
 
Jämfört med traditonell Baga från Bairrada är Baga från Fitapreta med vinmakaren António Maçanita bakom rodret ”same, same but different”. Hög syra – JA, Taniner – JA, men mjuka och silkiga, Lagringsduglig – JA absolut men också väldigt drickbar redan nu.
 
Doft och smak
 
Stor doft av mörka plommon, tobak och en fin kryddighet. Vinet är elegant, friskt och fruktigt med en stor smakrikedom. Karaktär av bigarråer, plommon, söt lakrits och en angenäm kryddighet i avslutet.
Namn Baga ao Sol
Producent Fitapreta
Vinmakare António Maçanita
Land Portugal
Region Alentejo
Druvor 100 % Baga
Årgång 2014
Lagring
Förpackning Flaska (750ml)
Pris 199,00 kr inkl moms
Restaurangpris 159,00 kr exkl moms
Artnr 72466
Varugrupp Rött vin
Lagerstatus Finns i lager

Beställ





Altavins Viticultors

Ett urval av drycker..
  1. Jorn Nou Rött vin