{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

FiltreraLaddar produkter ..
{{ wine.name }} - {{ wine.wine_producer_name }} ({{wine.wine_sbart}})
{{wine.wine_vintage}}, {{wine.wine_country_name}} - {{wine.wine_region}}

{{wine.wine_price}} SEK ({{ wine.wine_restprice }} SEK)
{{wine.wine_bottletype}}

Baga a ½ Sol

Regionen Alentejo är varmare än Bairrada så därför är det naturligt att den tuffa lilla druvan Baga har lättare att mogna fullt ut, vilket är en fördel.

Det är en spännande druva som ibland jämförs med Nebbiolo. Bären är små med tjockt skal och ger därför både färg och tanniner. Vanligtvis hittar man denna druva i regionen Bairrada. Den kännetecknas av fylliga viner med mörk frukt, hög syra och tuffa tanniner som helst ska lagras ett antal år innan konsumtion.

Druvorna till detta vin skördas för hand och just till det här vinet cirka 15 dagar före planerad skörd för att få ett friskare vin som ändå inte förlorar sin speciella ”Baga-karaktär”. Vid ankomst till källaren sker varsam manuell selektering vid ett sorteringsbord. Blad och omogna eller dåliga druvor tas bort. Ett bra år går denna sortering fort, men ett komplicerat år kan processen vara mycket tidskrävande. Det kan krävas upp till åtta personer för att utföra detta jobb eftersom det också måste gå snabbt. Därefter separerar man druvorna från stjälkarna innan jäsning. När vinet jäst ut får det ligga ytterligare 30 dagar med skalmaceration för att utvinna smak och karaktär från skalen. Endast naturlig jäst används under jäsningsprocessen. Vinet får sedan vila och mogna under 24 månader i gamla, stora fat.

Doft och smak

 Härligt stor doft av mörka bär såsom plommon och björnbär som följs av toner av fat och kryddor. Smaken är fyllig men ändå elegant med toner av mogna mörka bär, välintegrerade kryddiga fattoner och med ett friskt avslut som kännetecknar Baga.

Namn Baga a ½ Sol
Producent Fitapreta
Vinmakare António Macanita
Land Portugal
Region Alentejano
Druvor 100 % Baga
Årgång 2015
Lagring 24 månader i stora gamla ekfat
Förpackning Flaska (750ml)
Pris 199,00 kr inkl moms
Restaurangpris 159,00 kr exkl moms
Artnr Ej på SB
Varugrupp Rött vin
Lagerstatus Finns i lager

OBS! Den här varan finns endast i vårt restaurangsortiment. Kontakta oss för mer information.Kommande events